Historien på gruppemenyene våre

Historien på gruppemenyene våre

Vi får ofte spørsmål om gruppemenyene våre. Gjester er interessert i å vite hva de er, hvordan de serveres og hvorfor gruppemenyer i det hele tatt finnes.

For å kunne fortelle hvor gruppemenyene kom fra, må vi se litt tilbake og inn i byggets historie. Yaya’s ligger i kjelleren i en gammel, verdifull bygning bygget på slutten av 1800-tallet. I byggefasen var kjellerplassene faktisk ikke tilrettelagt for restaurantbruk, og utformingen av restauranten medfører visse utfordringer for driften som restaurant. På grunn av dette er kjøkkenplassen i restauranten relativt liten, og den kan ikke utvides på grunn av planløsningen. I beste fall kan bare tre kokker jobbe der samtidig. Yaya’s har imidlertid blitt en ganske populær restaurant, og spesielt i helgene er den ofte full av kunder.

Vi har ønsket å holde restauranten svært tilgjengelig, vi streber etter å tilby god mat laget av ferske råvarer og til en fornuftig pris. Men i de situasjonene hvor det er mange kunder i restauranten, kan du noen ganger måtte vente litt på matporsjonene. For å gjøre ventetiden rimelig for alle, har vi laget egne gruppemenyer for grupper på mer enn åtte personer, som tilbyr fem ulike alternativer.

Til gruppemenyene har vi valgt ut våre mest populære retter og de serveres til bordene i større retter, litt “tapas”-stil. I dette tilfellet får de som bestiller gruppemenyer smake på flere ulike typer mat, til en overkommelig kombinert pris. I dette tilfellet kan vi også sørge for at kundene ved bordet får sine porsjoner samtidig, og at ingen ved bordet eller andre kunder i restauranten må vente unødvendig lenge.

Imidlertid er det ofte personer i gruppene som har spesielle dietter eller for eksempel ikke spiser kjøtt. I disse tilfellene kan de velge sitt eget alternativ fra listen. Vi ber imidlertid våre kunder allerede på bestillingsstadiet om å fortelle oss hvor mange medlemmer av gruppen som ønsker å bestille fra ala carte-listen. Du kan legge igjen informasjonen i kommentarfeltet når du bestiller, i så fall vil vi ikke utarbeide gruppemenyer for dem.

Vårt mål er alltid å tilby våre kunder den beste servicen, og erfaring har vist at det trengs gruppemenyer for at alles kveld på restauranten skal gå greit. Takk for at du forstår dette og hjertelig velkommen til Yaya’s!

The story on our groupmenus

We often get questions about our group menus. Guests are interested in knowing what they are, how they are served and why group menus exist at all.

In order to be able to tell where the group menus came from, we have to look back a little and into the history of the building. Yaya’s is located in the basement of an old, valuable building built at the end of the 19th century. During the construction phase, the basement spaces were not actually designed for restaurant use, and the layout of the restaurant causes certain challenges for operating as a restaurant. Because of this, the kitchen space in the restaurant is relatively small, and it cannot be expanded due to the floor plan. At best, only three chefs can work there at once. However, Yaya’s has become quite a popular restaurant and, especially on weekends, it is often full of customers.

We have wanted to keep the restaurant very accessible, we strive to offer good food made from fresh ingredients and at a reasonable price. However, in those situations when there are many customers in the restaurant, you may sometimes have to wait a little for the food portions. To make the wait reasonable for everyone, we have made our own group menus for groups of more than eight people, which offer five different options.

For the group menus, we have chosen our most popular dishes and they are served to the tables in larger dishes, somewhat “tapas”-style. In this case, those who order group menus get to taste several different types of food, for an affordable combined price. In this case, we can also ensure that the customers at the table receive their portions at the same time, and that no one at the table or other customers in the restaurant would have to wait unnecessarily long.

However, there are often people in the groups who have special diets or don’t eat meat, for example. In these cases, they can choose their own option from the list. However, we ask our customers already at the ordering stage to tell us how many members of the group want to order from the ala carte list. You can leave the information in the comment field when placing the order, in which case we will not prepare group menus for them.

Our goal is always to offer our customers the best service, and experience has shown that group menus are needed so that everyone’s evening at the restaurant goes smoothly. Thank you for understanding this and a warm welcome to Yaya’s!

 

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email